sunnuntai 19. lokakuuta 2014

It's time to party

Ystäväni keskimmäinen tytär täytti vuosia ja meidät oli kutsuttu juhlistamaan tätä. Tiesin heti, että jotain hänelle ompelen, mutta mitä? Viikon verran asiaa pohdin ja tajusin, että minulta loppuu aika. Alunperin tarkotus oli tehdä tunika tai legginssit, mutta ajan puutteen takia päädyin pipoon ja huiviin.

--------------------------------------------
My friends middle daughter turned six-years-old and we got to go and party. I knew from the beginning that I'll sow her something. But what? I tought about it about a week and realized that I'd ran out of time. I was thinking about doing a tunic or leggins or something, but I didn't have time so I made a hat and a scarf.

 
Juhlapäivä alkoi meillä siis ompelulla.
-----------------------
So the partyday started with sowing.




Näitä en ehtinyt niin suunnittelemaan, saatikka mitään kaavoja tekemään, joten leikkelin kankaan ihan vapaalla kädellä.
------------------------------------------
I really didn't have time to design these or make patterns, so I just cut the fabric with a freehand. 


Pipon ja huivin sisäpuolelle tuli tuotemerkkini ja Synttärisankarin nimi.
Laput ovat tehty puuvillanauhasta ja teksti painettu leimasimella, jonka tilasin ikaset etiketiltä.
------------------------
Inside the hat and scarf I sew my label and the birthday girl's name.
The labels are made with a cotton trim and the text is pressed with a stamp that I ordered from Ikaset




Synttärisankari piti lahjastaan ja sehän on tärkeintä.
-----------------------
The birthday girl liked her gift and that's the point.


Onnea Ella 6v!
Happy Birthday Ella!


I'm so very sorry about all the missed grammar and typos and all that. Hopefully you'll look past those and enjoy my blog.

5 kommenttia:

  1. Unikuun blogissa oli 2012 puhetta ollut saumureista ja olit siihen jättänyt kommentin, että husqvarnan s25 yhdistelmäkonetta et suosittelisi kenellelään. Voisitko kertoa syyn, perustella enemmän? Olen yhdistelmäkonetta katselemassa ja kiinnostaa kyllä tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei Heidi!
      Omat kokemukseni em. Koneesta ovat todella huonot. Alkuun kone teki vaan todella surkeaa tikkiä ja kaikki langankireydet yms piti säätää itse vaikka automaattiohjelman piti se tehdä puolestani. Vuoden verran jaksoin taistella ja kävin sitten liikkeessä, mistä ostin koneen, puhumassa asiasta ja päätimme lähettää koneen huoltoon. Samoihin aikoihin hyvä ystäväni sanoi että hänen sama kone tekee samaa. Koneet kävivät huollossa ja selvisi että ne olikin jostain ns. "maanantai erästä" ja koneesta vaihdettiin mm. Neulaistukka. Tämän jälkeen annoin koneelle uuden mahdollisuuden, mutta edelleen en ollut tyytyväinen tikin jälkeen ja kone katkoi lankoja ym. Säätöjen vaihtaminen peitetikistä tavalliseen ompeleeseen ei myöskään ollut erikoisen helppoa ja vaivatonta. Näin ollen luovuin koneesta, kuten myös ystävänikin joka ei myöskään ollut tyytyväinen koneeseensa edes huollon jälkeen.
      Minun kokemus koneesta on siis huono! Mutta olen myös kuullut tästä koneesta ihan hyvääkin, oma mielipiteeni perustuu täysin omaan käyttökokemukseeni.
      Jos sinulla on mahdollisuus mennä jonnekin alan liikkeeseen ja kokeilla eri koneita niin sitä ehdottaisin tekemään.
      Toivottavasti löydät itsellesi sopivan koneen :)

      Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Sehän näissä ihmetyttää kun yks kehuu yhtä ja toinen sitä moittii. Ja sitten kun kyseessä vielä ompelukonekauppiaat. Mistä sen tiedät sitten minkä ostaa? Toinen myyjä sanoi että Bernina tekee hyvät perussaumurit, mutta tämä yhdistelmäkone on Husqvarnalla ehdottomasti parempi kuin Berninalla. Myi Berninaa saumurina ja yhdistelmänä sitten oli Husqvarna huskylock s25. Toinen myyjä, kun kävin kysymässä onko hällä myynnissä tuota Huskyn yhdistelmää, aloitti heti että se ei kannata. Oli hällä ollu kokeilussa ja palautti maahantuojalle sen takasi, koitti minulle myydä Berninaa ja kehu sitä. Lopulta jäi sitten epäselväksi mikä siinä mätti, sanoi vaan ettei voi myydä semmosta konetta, johon ei usko. Ja lisäksi puhui että Huskylockeihin ei 5 vuoden päästä saa enää varaosia, onkohan miten?! Bernina kun ei itteäni vaan puhuttele mitenkään! Se siinä s25:ssa iso etu olis, kuten Huskyn ompelukoneessanikin, että kun valitsee mitä kangasta ja ommelta käyttää, niin kone laittaa kireydet ite. Sääli kun ei suomalaisia kommentteja ko. Koneesta löydy netistä mitään. Olis kiva kokemuksia kuulla enemmänkin tuosta, kun ei tiedä sitten sitäkään onko miten ko. Konetta myyty vai Berninako on myydympi reilusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä mainitsemallasi myyjällä oli kone tästä samasta "maanantaierästä" kun minulla ja ystävällänikin. Liike mistä ostin tuon s25:n kehui kovin sitä ja liikkeessä sitä testasinkin ja siellä se toimi ihan hyvin. Myyjäkin sanoi että hänellä on se kone ja oli tykännyt paljon. Kummasteli kovasti omaa käyttökokemustani. Eli eikait se aivan susi voi olla. Varaosista ja niiden saannista en tiedä mitään. Oma koneeni ei vaan ikinä säätänyt mitään kuntoon automaattisesti ja kyllästyin täysin siihen iänikuiseen säätämiseen.
      Olen ymmärtänyt että monet suosivat erillistä saumuria ja peitetikkikonetta. Peitetikkikoneista kuulemma janomen coverlock hyvä. Itse saumureissa suosin vanhempia koneita. Omani (Juki babylock) on varmaan 10-15vuotta vanha ja toimii moitteettomasti. Virosta (karnaluks) tilattuna saa koneet edullisemmin kun suomesta, eli kannattaa niiden nettisivuiltakin katsella mitä sieltä löytyy :)

      Poista
  3. Itselläni on äidin Huskylock 80-luvulta =). Sehän se kun tietäis kauanko tuo kestää vielä, jos pelittää edelleen, piisaa pelkkä peitetikkikone. Nyt on löytyny yleisesti yhdistelmäkoneista noottia netistä että niiden säädöt olis vaikee vaihtaa saumurista peitetikkiin ja toisinpäin. Janome tuntuu olevan joo, monen blogin pitäjän peitetikkikoneenakin. Hurjaa kun se on puolet halvempaa ostaa Karnaluksista kun Suomesta! Takuuasiat pohdituttaa vaan, että millaseks säätämiseks menee jos vikaa tulee.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Jokainen sana lämmittää mieltäni. Muistathan säilyttää anonyymisyytemme, etkä julkaise kommenteissasi nimiämme.
kiitos!
----------------------------------------
Thank you for your comments! Every word means the world to me. Please respect our anonymity and do not post our names in the comment. Thanks!